Anlita flyttfirma – så funkar det

Inför en flytt är det mycket som ska planeras. Att flytta innebär för många en nystart i livet, där man lämnar den gamla bostaden bakom sig och börjar om på nytt, möjligtvis i en större/mindre lägenhet eller kanske till och med på en helt annan ort. Under de senaste åren har det dessutom blivit allt mer populärt att flytta från lägenhet till hus, vilket är en mycket stor och spännande upplevelse.

Att flytta på egen hand är något som människor har gjort sedan många år tillbaka och än idag är det många som väljer att hyra in en lastbil och göra flytten själv. Det är fullt möjligt, men det är också ett tidskrävande och mycket tungt arbete där flera personer krävs för att flytten ska bli möjlig. Genom att anlita en professionell flyttfirma slipper du tänka på något och kan se till att flyttfirman sköter arbetet åt dig.

Vad gör en flyttfirma?

Precis som företag kan använda sig av Fraktus för miljövänlig frakt till sina slutkunder kan du som privatperson använda en flyttfirma för att få hjälp att frakta ditt bohag från en plats till en annan. En flyttfirma hjälper dig att ta dina saker från det gamla boendet till det nya, och kan även hjälpa till med packning, flyttkartonger, flyttstädning och bärhjälp. I vissa fall erbjuder flyttfirmor även hjälp med att ta med saker till tippen eller återvinningscentralen, för ett mer miljövänligt och serviceinriktat arbete.

Använd de tjänster du behöver

När du anlitar en flyttfirma är det du som bestämmer vilka tjänster du är i behov av. Vill du vara helt frånvarande under flytten kan du med fördel överlämna allt, från packning till slutstädning och transport, men det går också bra att bara ta hjälp med specifika delar. Kanske vill du packa ner dina saker själv, men få hjälp med att frakta och bära in dem i det nya hemmet eller så vill du bära själv men vill ha hjälp med flyttstädning och packning.

Kan man använda RUT-avdrag?

Något som många inte är medvetna om är att du kan använda dig av RUT-avdraget i samband med att du anlitar en flyttfirma. Det gör det möjligt för dig att sänka dina kostnader för flytten. RUT-avdraget kan användas både för själva transporten och packning, men det kan också användas i samband med flyttstädningen. Enkelt förklarat kan man säga att RUT-avdraget är ett skatteavdrag som du har möjlighet att använda dig av för hushållsnära tjänster. Det ger dig en reducering på 50 % av ordinarie pris. Om flyttstädningen skulle kosta dig 3000 kronor behöver du alltså endast betala 1500 kronor, förutsatt att du uppfyller villkoren som finns på Skatteverkets hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *