På den här sidan får du lära dig allt om flyttfirmor. Du har antagligen hamnat här för att du är på väg att flytta, planerar att göra det eller drömmer om att flytta. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips för att flytta.

Hitta boende

Innan du kan flytta och anlitar en flyttfirma är det bra om du har hittat ett boende. Det finns många olika sätt att hitta ditt nya boende och i den här delen går vi igenom de olika sätten som finns att hitta ditt nästa boende.

Köpa boende

Att köpa sitt boende har många fördelar. Framför allt är det du som äger ditt boende så länge du vill och du slipper stressa över hyreskontrakt som är på väg att löpa ur. För att hitta ett boende öppnar du din sökmotor och söker efter hus eller lägenhet till salu för att få fram hemsidor där boenden till salu finns samlade.

Hyra boende

För att hyra ditt boende kan du går flera vägar. Du kan ställa dig i bostadskö på ett fastighetsbolag där du får poäng för varje dag du står i kö och den som har flest poäng är den som först blir erbjuden ett förstahandskontrakt på lägenheten de sökt. Men det finns också en hel del privata hyresvärdar. Du kan bo i förstahand och i andra hand när du hyr ditt boende.

Annonser

Ett annat sätt att hitta ditt nästa boende är genom att sätta ut en annons där du beskriver dig själv och det boende du söker. I annonsen skriver du alltså om du söker ett boende att hyra eller köpa, i vilket område, storlek på boendet och vilken hyra du kan tänka dig att betala.

Packa

När du har hittat ditt nästa boende är det hög tid för dig att börja packa upp dina saker. Det är något en flyttfirma kan hjälpa dig med. Men många väljer att packa sina saker själva eftersom de vill ha koll på vad de packar ner och i vilken kartong. För att göra det enkelt för dig kan du packa ner ett rum i taget och märker flyttkartongerna med vilket rum prylarna ska vara i, till exempel kök eller sovrum.

Städa

Sist men inte minst har vi den minst roliga delen av att flytta, nämligen att städa. Om du hyr ditt boende brukar hyresvärden vilja ha en viss standard på städningen i samband med flytt. Det här är något du bör få information om när du flyttar in. Förutom att du kan städa själv kan du anlita en städfirma som ser till att flyttstädningen håller måttet och du kan vara säker på att hyresvärden kommer att godkänna städningen. Om hyresvärden inte är nöjd med städningen kan du bli debiterad. Därför är det viktigt att vara noga med städningen inför en flytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *