Bra att tänka på när du flyttar

Att flytta är arbetsamt och inte alltid så enkelt även om du anlitar en flyttfirma. Trots att det kommer att bli spännande att flytta in i den nya bostaden innebär en flytt ganska mycket stress. En flytt behöver planeras i god tid eftersom det finns massor av saker som måste göras och planeras. Mycket behöver fixas och organiseras i rätt tid som att anlita flytthjälp, eventuell städhjälp, säga upp kontrakt, göra flyttanmälan, kontrollera försäkringar, nycklar som ska hämtas samt lämnas och mycket mer. Även när du anlitar flytthjälp behöver förberedelserna göras i god tid för att få en så smidig flytt som möjligt.

Att flytta tar tid

Det tar mer tid än många tror att flytta och det största misstaget du kan göra är att underskatta hur lång tid det faktiskt tar. När till exempel en barnfamilj ska flytta kan det ta flera veckor att planera, packa och flyttstäda. Ju mer förberedd du är för flytten desto mindre stressigt kommer det hela att bli. Det är en god investering att anlita en flyttfirma men även hjälp med flyttstädningen eftersom det kommer att minska din arbetsbörda och stress.

För villaägare som funderar på att sälja sitt hus och flytta är det viktigt att se till att huset är i gott skick. Ett välskött tak kommer alltid att höja värdet på bostaden och är en klok investering. Exempelvis Norrmalms Plåtslageri är ett företag med välutbildad personal som dessutom ger femton års garanti samt trettio års materialgaranti. Det är svårt att hitta en bättre plåtslagare i stockholm som utför alla olika typer av plåtslageriarbeten samt takarbeten. Norrmalms Plåtslageri har som målsättning att få hundra procent nöjda kunder.

Planera i god tid

Det viktigaste i en flytt är att börja planera tidigt. Informera dig om vilken dag (samt eventuell tid) som du får tillgång till din nya bostad. En stor fördel med att få tidig information är att du kan boka flyttfirma samt eventuell flyttstädning i god tid så att allt kommer fungerar bra. Tänk också på att ordna din egen resa till den nya bostaden på flyttdagen om du inte har bil. Se också till att du har nycklarna till din nya bostad innan flyttdagen så att du inte råkar på problem när flyttlasset kommer fram.

Gör en checklista

För att göra flytten smidigare samt se till att du inte glömt något viktigt är det rekommenderat att göra en checklista som du kan pricka av.

Ett annat gott råd är att rensa och gå igenom dina prylar i god tid. Saker som du inte längre behöver kan slängas, säljas eller skänkas bort. Många Second Hand affärer erbjuder att hämta dina saker men du bör vara ute i god tid för att boka upphämtningen.

Se till att försäkra din nya bostad och teckna en hemförsäkring genom att kontakta ditt försäkringsbolag. Var noga med att den nya hemförsäkringen gäller från den dagen du flyttar in.

Det finns som sagt en hel del att göra inför flytten som kräver god planering och en checklista är ett utmärkt hjälpmedel. Se också till att göra din flyttanmälan till Skatteverket senast en vecka efter din flytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *