Bra bil för flyttfirman

Om man ska starta upp en flyttfirma kan det vara klokt att fundera lite kring vilken typ av bilar man ska välja. Det är en stor fråga och bilar är inte direkt billigt att köpa in. Men vad bör man ha koll på?

Fungerar en elbil för flyttfirman?

Det blir allt mer populärt att använda sig av miljövänliga elbilar. Inom just flyttfirma kan det dock vara lite svårt eftersom en vanlig elbilsladdning inte håller lika länge som en full bensintank, och antalet lastbilar som fungerar på eldrift är också väldigt få. För en flyttfirma som också kör budtransport i vanliga personbilar, och som främst håller sig inom storstäder kan dock en elbil fungera bra.

Bra lastutrymme krävs

En fördel med just elbilar är att det finns en hel del lastutrymme då bilen inte behöver en lika stor och platskrävande motor. Bensintankarna är mindre, och det är en helt annan teknik i bilarna. I en flyttbil krävs en hel del lastutrymme och är det möbler som ska flyttas räcker det inte med en personbil även om lastutrymmet är större.

Vilket körkort måste föraren ha?

Det kan vara klokt att ha koll på vilket körkort bilen kräver. En vanlig personbil kräver B-körkort, men ska man ha släp kan BE-kort krävas. För lätt lastbil klarar man sig i regel på B-körkort, men en större lastbil kräver att man har lastbilskort. Det kan alltså vara smart att hålla koll på behörigheterna redan när flyttbilen ska köpas in. Om man inte själv kan köra den måste man anlita någon som kan, alternativt skaffa ett nytt körkort. En rejäl lastbil med höga körkortskrav kommer också ställa till det lite om vikarier eller liknande behöver anställas då det inte är säkert att de har rätt behörighet.

Vad är bäst, lastbil eller bil med släp?

Både bil med släp och lastbil har sina fördelar respektive nackdelar. Vi en lång flytt har lastbilen definitivt mycket att vinna eftersom man sparar pengar och tid på att bara lasta en bil. Lastbilen behöver inte heller förhålla sig till lagarna om att bara köra 80 kilometer i timmen, vilket är ett krav om man kör med vissa typer av släpvagnar. Är just elbilen viktigare kan dock bil och släp vara ett alternativ för flyttfirman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *