Gör rent hus inför flytten

Den där känslan när du bestämt dig för att flytta, du har hittat ditt nästa hem och du älskar det. Flyttdatumet närmar sig med stormsteg och du inser med skräckblandad förtjusning att du måste hinna planera, packa, städa, ordna…Men vet du, allt kommer ordna sig. Beställ hemstädning så behöver du inte lägga lika mycket tid på flyttstädning, och bara det kommer vara en stor lättnad.

Anlita professionell städhjälp

Många städfirmor erbjuder även flyttstädning men bli inte nedslagen om du inte ser just det erbjudandet, då de flesta antingen kan göra det ändå eller så hittar du en egen lösning. Vårt tips är att du anlitar professionell hemstäd en tid innan själva flytten, men när du ändå hunnit packa en hel del saker. Då finns det fler utrymmen som städarna kommer åt, och när du väl tar den sista svängen själv och gör allt gnistrande rent innan du flyttar, kommer det jobbet inte vara lika överväldigande.

När du går igenom din planering inför allt som behöver göras innan du lämnar över nyckeln, bör du se till att lägga till extra tid på varje detalj. När det kommer till en flytt är det ingen idé att vara tidsoptimist då det oftast bara kommer resultera i mer stress. Så planera i tid, och börja packa i tid. Har du möjlighet att anlita en flyttfirma så är det en ovärderlig hjälp, och ta in en städfirma för städning antingen innan flytten eller som flyttstädning.

Hitta balans i vardagen

När du väl är på plats i ditt nya hem kan du äntligen koppla av och börja bo in dig på riktigt. Ett tips är att fundera på om du vill fortsätta anlita städhjälp en eller två gånger i månaden, för att underlätta din vardag även i fortsättningen. Oavsett vad du ägnar dig åt yrkesmässigt och om du har familj eller inte, är det vissa inslag i vardagen som skapar stress eller helt enkelt är väldigt tråkiga. Städning är ofta en sådan detalj, så har du möjlighet kan detta vara något som kan sätta guldkant på din fortsatta vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *