Jämför flyttfirma innan du väljer

När det är dags att flytta är det många som väljer att vända sig till en flyttfirma. Med en flyttfirma bakom dig kan du se till att få hjälp med hela eller delar av din flytt – från packning till kartonger, flyttstädning och bärhjälp. I Sverige finns det många riktigt bra, seriösa och professionella firmor att använda sig av, men hur vet man vilken som är bäst och mest prisvärd?

Det enklaste och kortaste svaret på den frågan är att jämföra. Genom att jämföra flyttfirmor kan du få information om hur flyttfirman fungerar, vilka tjänster som de erbjuder och inte minst hur mycket det kommer att kosta dig. Du kan välja om du vill jämföra på egen hand eller om du vill ta hjälp av en opartisk jämförelsesajt på nätet. Fördelen med det sistnämnda är att du bara behöver skicka in en förfrågan och därefter få svar från flera olika flyttfirmor i ditt område.

Jämför flyttfirma – mer än bara offert

En riktigt snygg och proffsig offert kan vem som helst få ihop och vill du vara säker på att du har gjort ett riktigt bra val behöver du dyka in djupare än så. Här nedan har vi samlat några bra och viktiga punkter som du bör ha i åtanke när du ska hitta en flyttfirma för dig. Kom ihåg att en flytt oftast innebär att du även måste jämföra andra saker. Det kan t.ex. handla om att du jämför ett nytt elavtal eller internetabonnemang. Just elbolag är extra vanligt att byta i samband med flytt för att på så sätt få en nystart i det nya hemmet.

Trygghet och försäkring – Se till att flyttfirman som du väljer har bra och kompletta försäkringar. Här bör det finnas en garanti för att arbetet blir korrekt utfört, men också en allrisk- och ansvarsförsäkring som du kan använda dig av.

F-skatt – Det är viktigt att flyttfirman som du väljer betalar och är registrerade för F-skatt. Skulle det vara så att du väljer en som inte har F-skatt är det du som kund som kommer att stå för arbetsgivaravgiften, vilket gör flytten betydligt dyrare. Du kommer heller inte kunna använda dig av det skatteavdrag som finns och som sänker dina kostnader vid flytt.

RUT-avdrag – RUT-avdraget är ett skatteavdrag som ger dig 50 % reducering av ordinarie pris när du anlitar en flyttfirma i Sverige. Avdraget kommer från Skatteverket och det är flyttfirman som sköter hela ansökningen åt dig. Kontrollera så att företaget erbjuder RUT-avdrag och betalar sin F-skatt!

Recensioner och omdöme – Med hjälp av recensioner och omdömen från tidigare kunder kan du snabbt se hur flyttfirman uppfattas av andra. Du kan t.ex. få nys om hur serviceinriktade de är, men också hur de hanterar klagomål eller tvister. Läs på ordentligt och se vad andra människor säger för att skapa dig en så korrekt bild som möjligt.

Tillgänglighet – Oftast har man en specifik dag och tid i sikte och då gäller det att flyttfirman du väljer är tillgängliga på den dagen. Skriv gärna redan i offerten vilket datum du är intresserad av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *