Passa på att ordna förrådet vid flytten

Är det dags att flytta? Funderar du på hur du ska organisera flytten på bästa sätt? Inför en flytt är det mycket att tänka på och många gånger är det mer jobb än förväntat. Något som är vanligt att underskatta är hur mycket tid det tar att flytta alla saker som finns i förrådsutrymmena.

Oavsett om du bor i hus eller lägenhet så har du troligen ett eller flera förråd som är fyllda med saker. Även om utrymmet är litet är det ofta mycket saker som ska flyttas eftersom det är packat tätt. En smart idé är därför att i god tid innan flyttdatum börja rensa ut och packa ner prylarna i förråden. Passa på att gå igenom sakerna i förrådet. Undersök om det är något som är trasigt och laga det. Se över maskiner såsom gräsklippare och byt ut delar som börjar bli gamla. Du kan enkelt hitta gräsklipparknivar och gräsklippartillbehör, liksom drivremmar, hos Rembutiken. Du kan också hitta kilremmar till symaskinen och variatorremmar till moped och snöskoter.

Rensa och städa innan flytten

Att rensa ut hemma ger många en känsla av lättnad när det väl är gjort. Ibland är det svårt att komma igång så därför är det bra att passa på i samband med flytten. Ju mer du slänger, ger bort eller säljer desto enklare kommer flytten att gå. Dessutom blir det billigare eftersom flyttfirman inte behöver köra lika många flyttlass.

Under tiden du rensar bland sakerna är det också smart att passa på att städa ordentligt. När du är i förrådet kan du torka av fönsterlister och hörn som grott igen av smuts. När förrådet är tomt behöver du bara göra en enklare städning eftersom grovjobbet redan är gjort.

Börja med förrådet

Även om det är flera månader kvar tills flytten ska ske är det lika bra att sätta igång med förberedelserna. Att börja med förrådet eller förråden (om du har flera) är en bra idé. Detta eftersom det ofta är saker som du inte behöver använda i vardagen och därför kan packa ner utan att sakna dem. Det är också bra att börja med förrådet eftersom nästan alla underskattar tiden det tar att packa och flytta sakerna därifrån.

Starta med att fundera på vilka saker i förrådet som du kommer att behöva under tiden fram till flytten. Det kan till exempel handla om verktyg såsom hammare, skruvdragare, tejp och såklart flyttlådor. Ta fram dessa saker och lägg på en plats som är lätt att komma åt.

Tänk på det här innan flytten

Förutom att ordna med förrådet finns det flera andra saker att tänka på innan en flytt. Ta gärna fram en checklista inför flytten så att du inte riskerar att glömma något viktigt. Det kan handla om alltifrån att anmäla adressändring till att boka flyttfirma. Även adressändring och att säga upp elabonnemang och liknande är viktigt att komma ihåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *