Säker förvaring i flyttfirman

När du driver en flyttfirma finns det mycket att tänka på. En viktig del är att trygga säkerheten för de anställda, som kan behöva flytta på lättantändliga och på annat vis farliga objekt. Här krävs det rätt utbildning för medarbetarna, men även att du som arbetsgivare ser till att bra utrustning finns tillgänglig.

Ett gasolskåp från Sekura är en lättanvänd och säker förvaringsplats för gastuber. Här finns det möjlighet att förvara och skydda gasolflaskor som exempelvis varit inkopplade till ett restaurangkök. Skåpen har god ventilation, vilket leder till att lukter och ångor förs bort från omgivningen. En del av gasolskåpen är dessutom brandklassade, vilket minskar risken för att gasoltuben exploderar.

Säker transport

När du driver en flyttfirma behöver du se till så att kundens saker och möbler inte skadas när de lastas på och av flyttbilen. Som firma behöver ni ha all nödvändig expertis för att kunna hantera sängar, soffor, bokhyllor, porslin och andra ömtåliga saker. Många av kunderna vill kunna beställa städning i samband med flytten, vilket därför kan vara en värdefull tjänst att erbjuda för att öka omsättningen. Med nöjda kunder får du hela tiden återkommande uppdrag och rekommendationer.

Köp in elbil till firman

Du behöver också se till att du har effektiva och stabila flyttbilar som används för att utföra uppdrag i firman. Här kan det finnas en fördel att köpa in elbilar som har mycket lastutrymme, då elbilar ofta kräver mindre plats för motorn. Med avancerad teknik i bilen kan du erbjuda en trygg och säker tjänst, till exempel när du behöver transportera mer känsliga artiklar. Du kan också behöva fundera över om du ska köpa in en lastbil eller en bil med släp. Det är viktigt att kunna ta sig an alla möjliga uppdrag, särskilt när du precis har startat upp din flyttfirma. Då kan du behöva en större lastbil för att även ha möjlighet att transportera stora artiklar som kylskåp och gasolskåp.

Håll koll på lagar och regler

För dig som vill driva transportföretag finns det särskilda regler att hålla reda på. Du kan behöva göra en anmälan enligt miljöbalken baserat på den verksamhet du tänker bedriva. Det kan också finnas andra regler än miljöbalken som du behöver hålla koll på gällande din verksamhet. Hit hör exempelvis lagar kring transport av farligt gods. Om du lagrar farligt avfall som du har hämtat hos en kund, exempelvis blibatterier eller oljor, behöver du anmäla verksamheten till Miljöförvaltningen. Ett annat område som det är viktigt att känna till reglerna kring är om du har planerat att transportera avfall. Då kan du behöva göra en anmälan till Länsstyrelsen. Avfallet ska lämnas till en godkänd mottagare och rapporteras till Naturvårdsverkets register.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *