Skydda mattorna när du flyttar

En flytt är för många en mycket spännande och stor händelse. Någon månad innan flytten är det viktigt att komma igång med packningen, för att minska risken för stress och flyttkaos. En flytt är rörig redan som den är, men om du förbereder dig i god tid kan du åtminstone eliminera en del av stöket.

Packningen är det som tar längst tid och också det som kräver mest planering. Ett vanligt misstag är att man tror att det går snabbare än vad det egentligen gör och att man är ute alldeles för sent. Vissa saker tar väldigt lång tid att packa ner, t.ex. som kläder och porslin, medan andra snabbt kan stuvas undan. Ett exempel på det sistnämnda är dina mattor. Mattor är otroligt enkla att frakta i samband med en flytt, men de behöver fortfarande tas om hand så att de inte förstörs i transporten.

Så fraktar du mattor bäst vid flytt

Oavsett om det är en handgjord matta eller en snygg ryamatta som ska fraktas är det viktigt att du packar den på rätt sätt. Just ryamattor har alltid varit väldigt populärt att använda sig av, då de är mjuka och behagliga, samtidigt som de ger hemmet en lyxig och exklusiv känsla. För att din matta ska komma ur flyttfirmans bil helskinnad har vi några tips på vägen.

  • En matta som ska fraktas bör alltid dammsugas ordentligt innan den rullas ihop. På så sätt minskar du risken för att smuts och smulor ramlar ut när du lyfter upp den.
  • Det bästa sättet att frakta en matta är genom att rulla ihop den, fästa med ett snöre och därefter klä in mattan i plast eller plastpåsar (beroende på storlek). Plasten skyddar mattan från att gå sönder eller smutsas ner.
  • Har du kort om tid avråder vi dig från att tvätta mattan innan flytt. Mattor tar lång tid på sig att torka och du bör aldrig rulla ihop en matta som är fuktig.
  • Har du inte tillgång till snöre går tejp lika bra. Se bara till att mattan rullas ihop med undersidan utåt, så att du inte riskerar att förstöra luggen med fula tejprester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *