Underlätta för flyttfirman såhär

När man ska flytta är det viktigt att packa alla saker på ett sätt som gör att de håller hela vägen till det nya stället. Men det är inte bara ens saker man ska ta hänsyn till. Det kan även vara en god idé att underlätta för flyttfirman på olika sätt, vilket minskar risken för missförstånd och olyckor under flytten.

Hjälp flyttfirman på traven

Om du planerar att flytta med hjälp av en flyttfirma kan du förbereda flytten på olika sätt, bland annat genom att hjälpa flyttfirman lite. Det kan låta konstigt med tanke på att man ju anlitar flyttfirman just för att få hjälp med flytten. Men det kommer gynna dig att vara lite förberedd och att underlätta för flyttfirman på olika sätt. Det du kan göra är att:

  • Själv ta hand om och flytta saker som du är extra rädd om. Det kan vara alltifrån något med affektionsvärde till ekonomiskt värde. Då slipper du gräma dig om olyckan är framme när flyttfirman flyttar sakerna åt dig.
  • Undvika att plantera en massa saker innan flytten. Även om du älskar att odla med frön så kan det vara en bra idé att undvika det precis innan eller i samband med en flytt. Det gör nämligen flytten bara krångligare att behöva flytta på en massa odlingar och risken finns ju även att odlingarna tar skada av flytten.
  • Tömma lådor i byråer med mera. Lådor är ofta fulla med saker och kläder som kan vara väldigt intima på olika sätt, men de är dessutom tunga och svåra att hantera för en flyttfirma. Om exempelvis en byrå är full av kläder och saker är det bäst att tömma alla lådor så att byrån är lättare att flytta för flyttfirman. Men sakerna och kläderna är det även bättre och enklare för dig att själv hantera på rätt sätt.
  • Minska antalet småsaker så mycket som möjligt. Det är främst de små sakerna som tar extra lång tid att sortera, packa och hantera för en flyttfirma. Det är också det som gör att flyttfirman kostar extra mycket. Innan du ber flyttfirman ordna en offert åt dig kan du försäkra dem om att du själv kommer ta hand om en del av alla mindre prylar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *